За въпроси и поръчки
0882 606 606

 

 

Полезна информация

 • ЗАЩО Е ВАЖНА ПРОВЕРКАТА НА НАЛЯГАНЕТО В ГУМИТЕ?

  Правилното налягане на гумите е от важно значение за дългият им живот, както и за равномерното им износване. Гуми с ниско налягане износват крайните страни на гумата в по-голяма степен отколкото в центъра. И обратно прекалено напомпани гуми износват средните части на протектора. Обикновено, информация за подходящото налягане на вашите гуми, може да откриете при шофьорската врата или при резервоара на вашият автомобил.

 • ЗАЩО Е ТОЛКОВА ВАЖНО ЗАТЯГАНЕТО НА БОЛТОВЕТЕ С АДЕКВАТНА СИЛА?

  Затягане на болтовете с недостатъчна сила.

  Затягането на болтовете с недостатъчна сила може да доведе до сериозни последствия. Усетите ли дискомфорт, тракане или тропане след смяна на вашите гуми, незабавно спрете автомобила и проверете, дали болтовете не са хлабави.

  Затягане на болтове с прекомерна сила.

  Прекомерното затягане на болтовете може да доведе до също толкова неприятни последици, както и при разхлабени болтове. В случай на спукване на гума развиването на пренатегнати болтове е истинско изпитание дори и за промишлени гайковерти. 

 • КЪДЕ ДА НАМЕРЯ МАРКЕРЪТ НА АВТОМОБИЛНАТА ГУМА И КАКВО ПОКАЗВА ТОЙ?

  Маркерите на автомобилните гуми са позиционирани на протекторната обвивка на гумата. Маркерът отбелязва минималният грайфер, който е допустим за конкретната гума. След достигане на грайфера до това ниво е необходима честа проверка на състоянието на гумата, а най-добре самата й смяна. Доближаването до маркера е сигнал червено, че гумата е загубила в голяма степен качествата си, като шофирането с такава гума е непрепоръчително, основно от гледна точка на сигурност и безопасност.

 • КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВА WDK СЕРТИФИКАТ?

  WDK или Немска асоциация на гумопроизводителите в Германия. Маркировката на машина със стикер WDK дава гаранция че е тествана и отговаря на всички Немски стандарти и изисквания за правилно монтиране и демонтиране на гуми включително и RunFlat и UHP – гуми.

 • ИМА ЛИ ЗНАЧЕНИЕ НАЧИНЪТ, ПО КОЙТО СЕ СЪХРАНЯВАТ ГУМИТЕ?

  Често срещано явление е гума, произведена миналата година да е в по-лошо състояние от гума произведена преди 3 години. Основна  причина за това е начинът, по който се съхраняват гумите. Правилното съхранение на гумите е от изключително значение за удължаването на техният живот. Правилното съхранение на гуми без джанта е в изправено положение, без да се слагат гумите една върху друга.

Сравнение на продукти